​TINE KONJEDIC PREJEMNIK BEDJANIČEVE NAGRADE ZA DOKTORSKO DISERTACIJO

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je 15. decembra 2015 potekala podelitev tradicionalnih nagrad Prof. Dr. Vratislava Bedjaniča za izjemna akademska dela s področij elektroenergetskih sistemov, naprav, avtomatizacije v elektroenergetiki, vodenja sistemov in stikalne tehnike.

Med predlogi prispelimi na 45. natečaj je komisija izbrala in podelila po eno nagrado za doktorsko disertacijo in znanstveno magistrsko delo, ter dve nagradi za magistrsko delo po bolonjskem študijskem programu.

Nagradi za magistrsko delo po bolonjskem študijskem programu sta prejela Teodora Dimitrovska in Mitja Breznik, oba iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, medtem ko je nagrada za znanstveno magistrsko delo šla v roke Primoža Bergoča iz Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Med sedmimi prispelimi predlogi v kategoriji doktorske disertacije, je nagrado prejel doktorand Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, Tine Konjedic, za delo z naslovom; Uporaba tehnike mehkega preklapljanja za izboljšanje učinkovitosti in povečanje gostote moči enofaznega pretvornika s korekcijo faktorja moči. Doktorsko disertacijo je izdelal pod mentorstvom prof. dr. Mira Milanoviča.

Doktorandu in mentorju iskrene čestitke.

Podelitev nagrad
Podelitev nagrad